Alapozó rajztanfolyam

Itt valóban megtanulsz rajzolni!

 

Alapozó Rajztanfolyam I.

A tanfolyam az elhelyezéssel, kompozíciós fogalmakkal, egyensúllyal, mértani testek megrajzolásával, tónusozással – térlátással, és egy művészi látásmód kialakításával foglalkozik. Annak is ajánlott, aki már régebb óta rajzol.

Alapozó Rajztanfolyam II.

A második tanfolyam változatlan stratégiával, de azon túl technikákkal, és szakmai irányú felkészítéssel foglalkozik. Ajánlott azoknak, akik felvételire készülnek, vagy saját tehetségük kibontakoztatására érkeznek a stúdióba.

Az alapismeret elengedhetetlen bármelyik művészeti tevékenységben. Tanfolyamunkon a jelentkező megismerkedik az alapokkal, alapfogalmakkal és alapeszközökkel. A foglalkozásokon a résztvevők nem csak a művészettel, de sokszor saját magukkal, belső világukkal is megismerkedhetnek. Óráinkon nem a száraz tananyag leadására, hanem az egyéni készségek, képességek felismerésére törekszünk.


Az alábbi ismeretek sajátíthatók el:

  • Képszerkesztés
  • Kockológia
  • Perspektíva
  • Fényhatások
  • Az aranymetszés szabályai
  • Legfontosabb alapfogalmak
  • Kompozíció eszközei

A tanfolyamra hozzánk látogatók egy speciális látásmódot sajátíthatnak el, mely az élet minden területén alkalmazható, de különösen hasznos az alkotó tevékenység gyakorlásában. Egyszerűen megfogalmazva, a fától nem látja az erdőt – funkció szűnik meg, és mindenre másképp tekintenek, mint azelőtt. A konstruktivitás, és térlátás lép be az életükbe, amint megtanulják és begyakorolják a stúdióban tanultakat.
Leonardo da Vinci szerint a térlátásra születni kell. A Stúdióban kidolgozott tanmenet szerint, mindenki képes megtanulni és alkalmazni azt. Ez csak elhatározás kérdése. Minden lehetőség rendelkezésre áll, egy nívós portfólió elkészítésére is.

Ezt írták néhányan tanítványaink közül a tanfolyamról:

“Alapozó  és felépítő tanfolyamon vettem részt, fejlődésem és a főiskolai felvételim sikerének köszönhető, hogy belevágtam. Abszolút tudtam hasznosítani az iskolában. Bár amióta nem járok magán rajzra hozzátok, látom hogy kiestem a gyakorlatból és újra keveredik a régi rossz beidegződésem az új rajz stílusommal. (ez valószínűleg annak köszönhető, hogy nem gyakoroltam eleget) Mindenkinek ajánlom, aki szeretne rajzot tanulni.. Pláne ha az alapok hiányoznak. További sok sikert Mariann, Neked és a stúdiónak!!” (B. Erzsébet)


Az alapozó rajztanfolyam szerintem mindenkinek hasznos lehet, aki valósághűen szeretne megörökíteni dolgokat. Nyilván az itt megszerzett tudás még elmélyítést kíván, amire szintén lehetőség van a Stúdióban. A divat témakörével foglalkozó tanfolyamot elhivatottaknak ajánlom, akik úgy érzik, újat szeretnének alkotni és ezen út kezdetéhez keresnek professzionális segítséget. W.Wieger Mariann művésznő kézen fog és elindít az úton. Mindezt egy rendkívül inspiráló környezetben teszi, ahol még a falból is kreativitás árad.” (Nagy Katalin)


Régi vágyam teljesült a tanfolyamon való részvétellel. Úgy 35 éve is szerettem volna kipróbálni, hogy hozzáértő segítséggel mit tudnék kihozni a rajzhoz, festéshez való vonzódásomból. A rávezetést, az elméleti és gyakorlati segítséget mindig a megfelelő pillanatban kapjuk. Éppen annyit, amennyit az adott pillanat megkíván. A praktikus tippek, hasznos technikák, jól alkalmazható ötletek teszik változatossá az órákat, biztosítva a fejlődés lehetőségét. Bárkinek ajánlom kortól függetlenül, aki érdeklődést érez a rajz, festés, divattervezés, lakberendezés ….. iránt.” (B. Gabriella)


Hobbiból iratkoztam be, mindenkinek, minden korosztálynak ajánlom! Tökéletes kikapcsolódás jó társaságban műhelyben vagy kint a természetben.” (Bibione)


Régi vágyam volt, hogy a képzeletemben megjelenő fantáziavilágot úgy tudjam papíron megjeleníteni ahogyan magam előtt látom, és ne legyen végre akadály az, hogy képtelen vagyok bizonyos dolgokat az elképzelésem szerint ábrázolni. Azóta sokkal tudatosabban alkotok, technikailag egyre több dolgot meg tudok valósítani. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szívesen alkot, és kellemes, szeretetteljes környezetben, kreatív feladatokkal szeretné fejleszteni a tudását.” (Ákossy Eszter)


Alapozó képzést végeztem, illetve egyéni, kiscsoportos felvételi előkészítőben kaptam segítséget. Ajánlom azoknak, akik megerősítésre és iránymutatásra vágynak egy felépített koncepció, saját maguk prezentálásában.” (Pancsa Emese)


Kikapcsolódás, hobbi. Egészen új látásmódot adott, nagyon jó kikapcsolódást jelentett és a műkedvelésben is más szemmel tekintek az alkotásokra. Bárkinek ajánlanám, akár felkészítésre művészeti tanulmányokhoz, akár hobbiszinten, akár pályaválasztási tanácsokhoz vagy csak ha valaki őszinte, tárgyilagos kritikát szeretne kapni a műveiről vagy a tehetségéről. Gyerekeknek pedig mindenképpen jó lehetőség a kreatív képzéshez.” (J. Mónika)

Alapozó Rajztanfolyam I.

60.000
30 óra

Foglalkozás ideje:
3 óra / alkalom
H + P 17:00-20:00 |
SZE 09:00-12:00 | SZO 10:00-13:00

Jelentkezni folyamatosan lehet!

Jelentkezés

ALAPOZÓ RAJZTANFOLYAM II.

60.000
30 óra
Foglalkozás ideje:
3 óra / alkalom
H + P 17:00-20:00 |
SZE 09:00-12:00 | SZO 10:00-13:00

Jelentkezni folyamatosan lehet!

Jelentkezés