Divat tanfolyam

TEX-TREND Divattervezés

 

Tanfolyamunk A-Z-ig, vagyis a motívumtól a divatbemutatóig foglalkozik divattervezéssel. Célja, hogy a résztvevő megismerje saját belső forma- és színvilágát, és azt minél színesebben, tudatosabban tudja bemutatni. A tanfolyam bepillantást nyújt a divat lehetőségeibe és világába. A képzés lehetőséget biztosít a jelentkezőnek a teljes kibontakozáshoz, akár átalakuláshoz. Egyaránt ajánljuk kezdőknek és haladóknak is.

Tex-Trend I. – Divatrajz

Ez a tanfolyam az emberi test anatómiájával, séma rajz készítésével, különböző feladatokon keresztül divat tervezéssel foglalkozik. A tervezett öltözékek tökéletes bemutatásához, számtalan technikán át, a bemutattatás lehetőségeivel is megismerkedhet a tananyag. A tanfolyam végén portfóliót állítunk össze, az elkészült anyagból, az elkészült anyagokból, melyet például felvételihez, munkahely kereséshez fel tud használni.

Tex-Trend II. – Szakmai ismeretek

A tanfolyam második fordulója a szakmai mélységekbe vezet el, ahol az egyéniség kihangsúlyozására törekszünk. Megismertet a varrással kapcsolatos kellékekkel, kiegészítőkkel. Táblázatokat tartalmaz, mely a tervezésben, a termékek közötti eligazodásban, a marketingben tesz jártassá. Az anyagismereten keresztül, a tervezők lehetőségeivel, és a divatbemutatókon át a csomagolás technikával is foglalkozik.

Mindkét tanfolyam megfelelő jelentkező szám esetében indul. Az induláskor egy megbeszélés történik, mely a heti egyszeri három óra ütemezésének közös kialakításával és a tananyag részletezésével foglalkozik. A tanfolyamhoz nem kell előgyakorlat!


Az alábbi ismeretek sajátíthatók el:

 • Rajztanulás – hogyan vesd papírra gondolataidat?
 • Tervezési metodika – légy egyéniség
 • Alap fogalmak – design, trend, stb.
 • Divatrajz – az elvárásokról
 • Egy kis anatómia – ismeretek az emberi testről
 • Alkati tényezők – miben vagyunk mások?
 • Öltözékcsoportok – a divattervező lehetőségei
 • Szakmai ismeretek
 • Kiegészítők
 • Anyagismeret
 • Méretek és szabványok
 • Divattörténet
 • Festészeti technikák – színtan
 • Kollekciótervezés – gondolkozz nagyban!
 • Divatbemutatók – a látvány varázsa és tálalása
 • Csomagolás technika


Ezt írták néhányan tanítványaink közül a tanfolyamról:

“Egy nagyon intenzív divattervezés témával foglalkozó egyéni tanfolyamon és egy csoportos egy napos rajztanfolyamon vettem részt. Mindkettőt nagyon élveztem! A tanfolyamokra érdeklődési köröm kapcsán találtam. Célom az volt, hogy megismerkedjek a divat misztikus világával és képessé váljak az elképzeléseim papíron való megjelenítésére. A tananyagban az tetszett a legjobban, hogy lényegre törő és logikusan felépített volt, folyamatosan fent tartotta az érdeklődésemet. Mindezt egy rendkívül hiteles és tehetséges festő- és képzőművésztől, tanártól tanulhattam, W. Wieger Marianntól. Rengeteg információhoz jutottam (divattervezés, kül. megjelenítési technikák) nagyon rövid idő alatt. Nyilván ezt emészteni kell, de azóta érzem, hogy belátok a kulisszák mögé és már nem elérhetetlen számomra a divat világa. A tanfolyamok anyaga teljes mértékben hasznosítható. Minden mondat okkal hangzik el, minden cselekedetnek célja van.” (Kata)


“a varrás és a divattervezés a hobbim, szeretném valóra váltani a gyerekkori álmomat, és szeretnék megtanulni festeni is… A képzést mindenkinek aki érdeklődik a rajzolás, a festészet és divattervezés iránt és szeretné megvalósítani önmagát az alkotásaiban, úgy hogy az alkotások önmagukban is megállják a helyüket. Mariann nagyon sokat segít abban hogy megvalósítsam önmagam az általam tervezett ruhákban és különböző technikákat mutatott, hogy papírra tudjam vetni az elképzeléseimet és módszert, amivel el tudom dönteni, hogy az alkotás egyensúlyban van-e és összhangban a viselőjével. Köszönöm szépen!!” (G-Reményi Katalin)

Tex-Trend I. - Divatrajz

69.000
30 óra

Foglalkozás ideje:
3 óra / alkalom
Egyeztetett
időpontokban

Jelentkezni folyamatosan lehet!

Jelentkezés Konzultáció

Tex-Trend II. - Szakmai ismeretek

69.000
30 óra

Foglalkozás ideje:
3 óra / alkalom
Egyeztetett
időpontokban

Jelentkezni folyamatosan lehet!

Jelentkezés Konzultáció